Ειδαμε το «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» στον πολυχώρο Vault

Στη σκηνή του θεάτρου Vault παρουσιάζεται το έργο του Bernard Pomerance: «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» σε μετάφραση της Μαρλένας Γεωργιάδη και σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη. Το έργο του Pomerance είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ζωής του Τζον Μέρρικ του γνωστού και ως «Ανθρώπου Ελέφαντα» που έζησε στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1880, ο οποίος υπήρξε παραμορφωμένος σχεδόν σε όλο το σώμα του, η ζωή του μαζί με την πάθησή του αποτέλεσαν έμπνευση τόσο για την Τέχνη, όσο φυσικά και για την επιστήμη καθώς αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας και μελέτης.

Η παραμόρφωση του Τζόν Μέρρικ πάντοτε αποτελούσε ένα μυστήριο για την ιατρική επιστήμη, καθώς αρχικά πίστευαν πως έπασχε από ελεφαντίαση εξ’ ου και ο χαρακτηρισμός που του αποδόθηκε ως «Άνθρωπος Ελέφαντας» στην πορεία όμως αποφάνθηκαν οι επιστήμονες πως έπασχε από μια σπάνια διαταραχή που ονομαζόταν « Σύνδρομο του Πρωτέα».

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Βικτωριανή Αγγλία του 19ου αιώνα και στην ουσία είναι η πορεία της ζωής του Μέρρικ και τα όλα όσα πέρασε.

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μετάφραση: Μαρλένας Γεωργιάδη

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ – Έως την Κυριακή 12 Απριλίου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακές στις 18:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90′ (χωρίς διάλειμμα)