Η Φροντίδα Προσώπου γίνεται πλέον και ανδρικό προνόμιο

Γράφει ο Ιάκωβος Γιακουμή

Μέχρι πρόσφατα η φροντίδα προσώπου ήταν θεωρητικά γυναικείο προνόμιο, όμως οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του νέου κόσμου οδήγησαν τον ανδρικό πληθυσμό στον κόσμο της αισθητικής και κοσμητολογιας.

Ο σύγχρονος άντρας επιβάλλεται να φροντίζει όχι μόνο την εξωτερική του εμφάνιση αλλά και το πρόσωπό του. Αυτές τις μέρες που όλοι μένουμε σπίτι, έχουμε άπλετο χρόνο, οπότε είναι και η ιδανική στιγμή να ξεκινήσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία, και αν είμαστε ήδη στα πρώτα στάδια να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο. Θα δείτε και μόνοι σας πόσο αναζωογονητικα αποτελέσματα θα έχετε και πόσο πιο όμοραφα θα νιώθετε μετά από κάθε φορά.

Πιο κάτω θα δείτε τη σειρά αλλά και τι προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για κάθε σημείο του προσώπου:

Καθαρισμός προσώπου

Το πρόσωπο καθημερινά εκκρίνει λιπαρότητα και εκτίθεται σε διάφορους μικροοργανισμούς καθώς επίσης και στους ρύπους της ατμόσφαιρας και για να σας προλάβω το κοινό σαπούνι ή μόνο το νερό δεν μπορεί να τα απομακρύνει. Προϊόντα καθαρισμού προσώπου βρίσκεται εύκολα στην υπεραγορά σε μορφή τζελ ή αφρού. Βρέξτε το πρόσωπό σας και απλώστε το προϊόν κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεβγαλτε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον πρωί και βράδυ. (το Α και το Ω για ένα υγιές δέρμα)

Απολέπιση

Πώς λειτουργούν τα προϊόντα απολέπισης ( ναι, είναι διαφορετικά από τα απλά προϊόντα καθαρισμού προσώπου); Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει κόκκους όπου με την τριβή στο δέρμα το καθαρίζει σε βάθος και το αφήνει λείο και λαμπερό, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα από ακαθαρσίες που εγκλωβίζονται στους πόρους. Επαναλάβετε την διαδικασία 1 - 2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Ενυδάτωση

Σίγουρα όλοι μετά από το ξύρισμα θα χρησιμοποιείτε after shave. Πληροφοριακά σχεδόν όλα περιέχουν οινόπνευμα το οποίο προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα και αφυδάτωση. Γι'αυτό επιλέξτε την σωστή και κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον τύπο δέρματος σας με SPF για να σας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Με αυτό τον τρόπο θα εγκλωβίσετε την υγρασία στο δέρμα αφήνοντας το δέρμα υγιές.

Μάτια

Η περιοχή του ματιού έχει την πιο λεπτή στρώση δέρματος γι' αυτό και εκεί εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης και όχι μόνο. Χρησιμοποιείτε πρωί - βράδυ σε όλη την περιοχή ενυδατική κρέμα ματιού κάνοντας κυκλικές κινήσεις για τόνωση. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεται την δημιουργία μαύρων κύκλων στην περιοχή.

Χείλη

Τα χείλη δεν καλύπτονται απο την κεράτινη στιβάδα γι' αυτό τον λόγο είναι υπερ-ευαίσθητα. Με ένα απλό lip balm χωρίς χρώμα και γκλος μπορείτε καθ'όλη την διάρκεια της μέρας να τα κρατάτε ενυδατωμενα και να τα προστατεύσετε από εξωγενείς παράγοντες ( π.χ ηλιακή ακτινοβολία )

πηγή φωτογραφίας: Pinterest