Ιάσονας Μανδηλάς: το coming out, τo Cyprus Pride και το καινούργιο τραγούδι

Τον έχουμε γνωρίσει από τα πρώτα του κιόλας βήματα, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρακολουθούμε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως ο μόνος καθαρά pop Έλληνας άντρας καλλιτέχνης, και ο μόνος ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Πώς επηρεάστηκε η ζωή σου μετά το δημόσιο coming out?

Αρχικά, να πω πως ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. Ένας από τους λόγους που θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες εκτός για το έργο τους, είναι και για το τι πρεσβεύουν αλλά και για το ότι χρησιμοποιούν την φωνή τους για να παλέψουν για τα πιστεύω τους. Πραγματικά χαίρομαι τόσο πολύ που κατάφερα, λέγοντας την αλήθεια μου, να συμμετέχω σε κάτι τόσο μεγαλύτερο από εμένα, και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για μια καλύτερη κοινωνία. Επίσης σε προσωπικό επίπεδο, το ότι μπορώ να εκφράζομαι καλλιτεχνικά χωρίς να φοβάμαι για το τι θα πουν οι άλλοι, είναι τόσο λυτρωτικό. 

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλλιτέχνες και άνθρωποι του χώρου με επιρροή που υποστηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα κι εσύ είσαι ένας από αυτούς. Προσωπικά έχεις δεχθεί στήριξη από τους ανθρώπους γύρω σου στο χώρο?

Ναι, πάρα πολύ. Πολύ παραπάνω απ ότι περίμενα. Είναι μαγικό να νιώθει αποδεκτός γι αυτό που πραγματικά είσαι, που είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο πριν κάνουμε coming out, το ότι δεν θα μας δεχτούν. Αλήθεια δεν ξέρω πως μπορώ να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με αγκάλιασαν μετά το coming out.

Δισκογραφικά πότε να περιμένουμε κάτι καινούργιο?

Μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα κυκλοφορίσει το καινούριο μου κομμάτι και βίντεο κλιπ από την Minos EMI, σε μουσική/στοίχους του APON, και πραγματικά ανυπομονώ τόσο πολύ. Είναι η αγαπημένη μου στιγμή της χρονιάς ότι φτάνει στα χέρια μου το επόμενο μου single, και το έχω ήδη στα χέρια μου… so let the count down begin! 

Οι επιτυχημένες εμφανίσεις στο Parfait Athens συνεχίζονται. Τι ετοιμάζεις για την καλοκαιρινή περίοδο?

Στο parfait θα βρίσκoμαι μέχρι τις 27 Απριλίου και παράλληλα έχω ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το καλοκαίρι, γιατί θα είναι πραγματικά γεμάτο. Θα βρίσκομαι για εμφανίσεις στην Μύκονο από μέσα Μάιο και για όλο το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα μέσα στον Ιούνιο θα εμφανιστώ στο Pride Cyprus για τα 10χρονά του και εννοείτε θα δώσω και το παρών μου στα Mad VMA.

Με ποιο Έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς?

Τάμτα. Τάμτα. Τάμτα. Αυτά (Γέλια)

Αγαπημένο σου τραγούδι αυτή τη περίοδο?

Έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε Eurovision mood, και όσοι με ξέρουν, ξέρουν πολύ καλά πόσο φανατικός είμαι, οπότε δεν θα μπορούσα να πω κάποιο άλλο πέρα από το Ζάρι της Μαρίνα Σάττη 

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περιόδο στον ερωτικό τομέα?

ΒΑΛΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ. Ταλαιπωρούμαι. ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ!

Υ.Γ. Δεν πιστεύω στα ζώδια, αλλά αν πέσετε σε πάνω σε λέων και παρθένο, ΤΡΕΞΤΕ! (Γέλια)

Με τη μόδα ποια είναι η σχέση σου?

Να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα να είμαι πιο τολμηρός στην καθημερινότητα μου. Είμαι όμως πολύ συντηρητικός, καμία σχέση δηλαδή με τον Ιασονα που βλέπετε στις φωτογραφίες, στα βίντεο κλιπ και στην σκηνή. Έχω 5 τζιν, 20 μπλουζάκια, και 3 φούτερ και τίποτα άλλο. Αλλά λατρεύω να παρακολουθώ την μόδα, και μου αρέσει να είναι μέρος της δημιουργικής διαδικασίας όταν ετοιμάζω ένα project, όσο αφορά το στυλιστικό κομμάτι. Γενικά είμαι ανοιχτός στο να δοκιμάσω το οτιδήποτε. Σίγουρα θα ήθελα να έχω παραπάνω γνώση πάνω στη μόδα, γιατί αισθάνομαι ότι μου λείπουν κάποιες βασικές γνώσεις.

Στην Κύπρο πότε θα σε δούμε?

Όπως σου προανέφερα, φέτος θα εμφανιστώ για πρώτη φορά στο Pride Κύπρου, και δεν φαντάζεσαι πόσα χρόνια το ήθελα. Οπότε πραγματικά ανυπομονώ να σας δω όλους εκεί. Ραντεβού 1 Ιουνίου.

ΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΕΔΩ